Начало > Новини > Certifect: Нов стандарт срещу бълхи и кърлежи

Новини < Обратно

Certifect: Нов стандарт срещу бълхи и кърлежи

Certifect: Нов стандарт срещу бълхи и кърлежи

НОВ СПОТ ОН ПРОДУКТ ЗА БОРБА С КЪРЛЕЖИТЕ И БЪЛХИТЕ ПРИ КУЧЕТА!


Уникална комбинация за отблъскване и унищожаване на кърлежите!

Златен стандарт в борбата с бълхите!

 

Този февруари, Merial и САМ БС ЕООД представиха, пред 300 ветеринарни лекари от цялата страна, CERTIFECT (fipronil/(S)-methoprene/amitraz), революционен спот он срещу кърлежи и бълхи.

Европейската агенция по лекарствата /ЕМЕА/ потвърждава, че  CERTIFECT е бързо, ефикасно и удобно средство за пълен контрол на кърлежите, бълхите и хапещите въшки, при кучета над 8 седмична възраст.

 

 


CERTIFECT убива кърлежите още преди да се прикрепят към кучето.
CERTIFECT убива възрастните бълхи и техните яйца и ларви, като по този начин предпазва както кучето, така и дома.
CERTIFECT е ефективен срещу хапещите въшки.

 

 “Изключително щастливи сме да представим CERTIFECT в България. Той поставя нов стандарт в ектопаразитната защита при кучетата, като осигурява ненадмината бързина на убиване на кърлежите и защита от ново опаразитяване, едновременно с дълготрайната защита от бълхи.” казва д-р Гийом Конвер, ветеринарномедицински експерт, Merial “CERTIFECT ще помогне на стопаните на кучета да предпазват своите любимци от кърлежи, а на ветеринарните лекари да осигурят най-добрата защита за пациентите си.”

 

Множество клинични тестове доказаха безопасността и ефикасността на CERTIFECT. В тестовете се доказа високата му ефективност както за предотвратяване на прикрепянето на кърлежите, така и за бързото им убиване: CERTIFECT започва да убива кърлежите до 2 часа след нанасянето му и елиминира всички кърлежи от кучето до 24 часа от опаразитяването; той кара кърлежите, които вече са се прикрепили на кучето да прибират рострума си (приспособление на кърлежа за прикрепяне към кожата) и да се откачат незабавно. CERTIFECT доказано защитава кучетата от кърлежи в продължение на 5 седмици.

 

“Проблемът с много противопаразитни продукти е, че са им необходими до 48 часа за убиване на всички кърлежи и не защитават кучетата от повторно прикрепяне на кърлежи.”, продължи Д-р Гийом Конвер. “CERTIFECT предотвратява прикрепянето на кърлежите и ги убива изключително бързо. Защитата от прикрепяне е много важна за предотвратяване на заразяването с Лаймска болест, ерлихиоза, анаплазмоза и бабезиоза” каза специалистът от Мериал. “Публикуваните изследвания сочат, че този продукт може да бъде използван като част от стратегията за превенция на разпространението на заболяванията,  пренасяни от кърлежи.” 

 

CERTIFECT е ефективен срещу три от най-разпространените вида кърлежи в Европа (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus), а също така и към екзотичните: Ixodes scapularis, Dermacentor variabilis, Haemaphysalis elliptica, Haemaphysalis longicornis, Amblyomma americanum и  Amblyomma maculatum.

 

Заболяванията, пренасяни от кърлежи, като Лаймска болест, ерлихиоза, анаплазмоза и бабезиоза са сериозни и са разпространени и в България. Тези заболявания могат тежко да засегнат кучето, да предизвикат куцота, подуване на лимфните възли, треска, загуба на апетит, кървене, болки в ставите и летаргия. Те често са трудни за диагностициране и лечение.

 

Тези заболявания са и зоонози /могат да бъдат предадени на човек/. Въвеждането на профилактично третиране, каквото е използването на CERTIFECT, и системният контрол на кърлежите при кучетата, е от изключителна важност за предпазване от сериозни и потенциално фатални заболявания.

 

опаковки и пипета Certifect

За CERTIFECT  

Изследванията показаха, че амитразът в CERTIFECT действа в синергизъм с фипронил, за да усили скоростта на убиване на кърлежите.

 

CERTIFECT се състои от два отделни компонента: единият е комбинация от фипронил и (S)-метопрен, а другият – амитраз, поставени в двукамерна пипета.  Двата разтвора лесно се прилагат едновременно и се разпространяват чрез мастните жлези по цялата кожа на кучето. 

 

CERTIFECT TM е предназначен за употреба само върху кучета, но е безопасен за котки, съжителстващи с кучетата в едно домакинство.


CERTIFECT
е водоустойчив и действието му се запазва след изкъпване и намокряне на кучето!
CERTIFECT се разпространява само от ветеринарни практики и клиники!

За Merial
Merial
е водеща, иновативна ветеринарномедицинска компания, която произвежда богата гама продукти за опазване на здравето на домашни любимци и продуктивни животни. Merial има над 5600 служители и оперира в над 150 държави по целия свят. Продажбите й през 2010г възлизат на над 2.6 милиарда долара.

Merial е компания на Sanofi.
За повече информация посетете
www.merial.com.

ЗатвориРегистрация