Начало > Новини > 49 и 50 международни изложби на котки, 29-30 април, Музей "Земята и хората", София

Новини < Обратно

49 и 50 международни изложби на котки, 29-30 април, Музей "Земята и хората", София

На 29 и 30 април (събота и неделя) националният музей "Земята и хората" в София отваря врати за 49 и 50 и Международна фелиноложка изложба в часовете от 10 до 17ч. на двата дни.


Фирма САМ БС ЕООД като генерален спонсор на събитието има удоволствието да покани котките, техните собственици, както и всички любители на животните да участват или да посетят изложбата, която ще се проведе при стриктно спазване на изложбените правила на ФИФе.

 

Котките ще са разделени освен по породи и по възраст. Най- малките участници ще на възраст 4 месеца, като те ще се състезават в конкурси за най-красиво коте, както и в различните категории, определени за техните породи.


Най-възрастната котка ще получи наградата ,,Ветеран“ на изложбата.


Всяка кастрирана домашна котка може да вземе участие в тези изложби, след предварително вписване в каталога. Най- красивата от тях ще получи купа ,,Домашна котка“.


Котките ще бъдат съдийствани от 3-ма Международни съдии на ФИФе:

Хане Софи Снеум – Дания

Пия Нимън – Финландия

Ярослав Панек – Чехия


С получените сертификати по време на изложбите и тяхното натрупване, котките преминават от клас в клас – започвайки от клас Открит, Шампион, Интер Шампион, Гранд Интер Шампион, Европейски Шампион.


На втория етаж на Музея ще тече изложба на художничката Милена Вълчанова, която пренася котките  с много любов  върху платното с помощта на графика, масло и акварели. Нейните картини могат да бъдат закупени по време на самата изложба.Тя традиционно ще подари две от своите картини на най-красивите котки, победители в  двата конкурсни дни.


Породи котки, които ще можете да видите по време на двете изложби включват Мейн Куун, Британска късокосместа котка, Рагдол, Донски сфинкс, Персийски котки, Девон рекс, Петерболд, Сибирска котка, Бенгалска котка, Невска маскарадна, Абисинска, Тайска котка, Турска ангора, Египетска мау.

 

Очакваме ви с много изненади и подаръци!ЗатвориРегистрация