Начало > Новини > Lintbells - награда на Кралицата за предприемчивост в категория "иновации

Новини < Обратно

Lintbells - награда на Кралицата за предприемчивост в категория "иновации

На 21.04.2016 г. беше обявено, че Lintbells получава наградата на Кралицата за предприемчивост в категория "Иновации". Както можете да си представите, целият екип на Lintbells ликува и искаме да споделим с Вас тази прекрасна новина.


Основание за получаване на наградата

Работата на фирмата върху разработването на продукта за стави Yumove, е основен виновник за получаването ù. Това е резултат от многогодишен труд и вдъхновение. Добавката подобрява здравето на над 150000 кучета само в Обединеното кралство. 


Основатели на фирмата са Джон Хауи и Джон Дейвис, които преди десетилетие търсили решение за ставните проблеми и намалената подвижност на шоколадовия лабрадор на Джон Дейвис. Те установили, че около 70% от добавките за домашни любимци са човешки еквивалент, но често с по-лошо качество. Пазарната ниша, която открили била за продукт с високо качество, достъпно решение за стопаните на домашни любимци.

 


 

Когато се обедини науката с грижата

Освен съвместната работа с ветеринарни лекари и експерти, Lintbells също се интересува от изискванията на стопаните. Преди един продукт да бъде напълно одобрен и да се гарантира функционалността му от ветеринарни лекари и стопани, неговите съставки преминават през етап на научна оценка. Една от най-важните задачи в началото е била съставяне на подробни протоколи и стандарти, които да се използват при разработването на всички продукти.


Продуктовите проучвания често се извършват едновременно от изследователски организации и ветеринарни университети, като Royal Veterinary College, за да се докаже, че продуктите имат ефект, който е достатъчно видим и за стопаните.


Пораснахме заедно с вас

Страстта на двамата основатели на Lintbells към Yumove и разширяване на продуктовата гама, обяснява защо компанията се разраства бързо. Към момента в нея работят близо 45 души. Централата ù все още се намира в Хитчин, провинция Хертфордшиер.


"Ние имаме фантастичен екип от хора, които обичат домашните любимци и тази награда означава много за всички нас. Да получим признание за иновация, в област, в която инвестираме много време и усилие, е добре дошло защото доказва, че правим всичко, което можем за да сме сигурни, че нашите продукти поддържат домашните любимци здрави и щастливи" споделя Джон Хауи.


За наградата

Тази награда се получава от компании за изключителни постижения в Обединеното кралство и едно от най-високите отличия, което може да бъде получено.


Нейно Величество Кралицата, която е известна с любовта си към кучетата, по-специално Коргис и Доргис (кръстоска между дакел и Уелско коргипембрук), представи наградата на Lintbells на 15.07.2016г. в Бъкингамския дворец.

ЗатвориРегистрация