Начало > Новини > Компанията, вдъхновена от едно куче водач

Новини < Обратно

Компанията, вдъхновена от едно куче водач

 Hill's Pet Nutrition

 

 

БъдиHill's носи традицията на грижата за домашните любимци, започнала в далечната 1939г. от един забележителен ветеринарен лекар - д-р Марк Л. Морис.


Д-р Морис вярвал, че някои здравословни състояния при домашните любимци могат да се подобрят чрез прецизно формулирано хранене. По това време неговите идеи били утопия за ветеринарната медицина, но той скоро успял да докаже теорията си.


Още през 1928 г. д-р Марк Морис основава една от общо двете съществуващи по това време в САЩ малки ветеринарни клиники.


Един млад сляп мъж на име Морис Франк попитал д-р Морис дали нещо може да помогне на неговото куче водач, Бъди, което страдало от проблеми с бъбреците. Резултатът от усилията на д-р Морис да помогне на Бъди бил хранителна формула, станала първия продукт на Hill’s и серията лечебни храни Prescription Diet и първата храна в света, предназначена за лечение на бъбречни проблеми.


Благодарение на нея Морис Франк и неговото куче Бъди прекарват още много щастливи години заедно. Ето защо Бъди е приеман като първият домашен любимец на Hill's.


Днес Hill’s са верни на наследството на д-р Морис и разбирането, здравословното хранене не е само въпрос на съставки, а на точния баланс от хранителни вещества. Храненето на кучетата и котките с храна, която няма правилния хранителен баланс може да доведе до редица здравословни проблеми.


В Hill’s™ Science Plan™ е постигнат прецизен баланс от 50 хранителни вещества, основан на възрастта, начина на живот, големината на породата или специфични нужди или проблеми. В храните внимателно се избягва излишък или недостиг от определени хранителни вещества.


Hill’s знаят колко важно е домашените любимци да се наслаждават на храната си и постоянно подобряват своите хранителни формули.


Всички храни на Hill’s са произведени от най-висококачествените естествени съставки.

Формите и размерът на гранулите са създадени специално за различните възрасти и размери породи.

Устойчивото производство в модерни заводи и задълбочените клинични изследвания правят храните безопасни, с гарантирани хранителни свойства и вкус.


Ето защо ветеринарните лекари по света препоръчват и избират Hill’s и за своите домашни любимци.

Hill’s са вече и в България. Можете да ги намерите в зоомагазините и ветеринарните клиники.

Научете повече...


Последвайте Hill’s и във facebook на facebook.com/HillsPetBulgaria


Само до края на август можете да се включите в нашата игра и да спечелите 1 седмица здравословно хранене с Hill’s за своето куче или котка. Вижте повече…

 

ЗатвориРегистрация